söndag 23 augusti 2009

Träning + bad.

Det är inte ofta jag är glad att jag har det jobb jag har, men det var jag idag! Hade jag haft ett "normalt" jobb hade jag varit tvungen att jobba idag. Men eftersom det är så fysiskt tungt så ville jag inte riskera att bli sämre i svanstippen igen och var därför hemma hela helgen! Och kunde då åka till Ludvika och träna igen. Det gör inte alls ont när jag går eller springer så det funkar faktiskt jättebra.

Vi gjorde som vanligt, Platsen och budföring gemensamt. Ny okänd mottagare för Lectra och ny hund att ligga bredvid. Gick som vanligt bra. Nu tycker jag knappt att tre minuter är lång tid längre! Hoppas att det känns så för Lectra också!
Och jag kämpar på med framförgåendet, med boll. Men det är klart det går bra då... Kan aldrig tro att det kommer att funka utan någon gång. Tänk att Lectra var bättre för ett år sedan än nu, på detta SKIT moment. Idag drog hon ut hårt men då får hon göra det! Bättre det än att hon knappt går ut alls och att jag kommer ikapp henne. Det är inte bra, det! Så gjorde vi på tävlingen... Måste försöka bli lite bättre på att bryta när det blir fel och börja om. Plus då att öka mina krav och inte vara så tillåtande... Inte lätt att börja vara mer sträng mitt livet...
Hoppet gick också bra, men jag tycker hon tar sådan tid på sig att sätta ned baken innan återhoppet i apellhoppet! Får försöka mer med att skapa förväntan på bollen så hon rappar på lite!
Apporten var god att tugga på idag. Men hon springer ut fint och om det inte vore för tuggandet så skulle återgången också vara snygg. Men hon blir liksom lite upptagen av att tugga på apporten...
I linförigheten jobbar jag mest på att hon ska hålla kontakten i alla farter och svängar. Borde kanske köra lite ordentligt nu innan helgen. Ett pass ordentlig tävlingsträning i morrn, får det bli! Med goood extern belöning bara!
Det var väl i det stora hela, det vi sysslade med i Ludvika. Lika trevligt idag med. Absolut ingen nackdel att träna med en domare! Och jag blev inte ens nervös när jag hörde det???

Efteråt följde vi med Lars-Göran och Cain ned till vattnet för att låta vovvarna bada men på vägen dit var vi förstås också tvungna att stanna på agility-banan för en stunds lek. Lectra sprang bl.a. upp för det branta A-hindret av egen vilja! Bara för att det stod där, typ! Gumsingen!

Fast idag var Hottentotten helt hopplös i kopplet när vi gick med L-G och Cain. Även på promenaden tillbaka så drog och stretade hon framåt som en galning... Fattar inte vad hon är ute efter... Gå först eller???

Ja, bada gör Lectra gärna men att gå ut dit hon inte bottnar är läskigt... hon kom väl ut ett par gånger så hon var tvungen att simma några tag innan hon fick tag i bollen. Men hon kom fram till att det var bättre att Cain hämtade bollen så kunde ju hon ta den sedan när han släppte den... Man får inte vara dum heller! Men jag tror att det kanske kan bli bättre vad det lider och gör det inte det så är det inte hela världen! Huvudsaken är ju att hon går i så hon kan leka och svalna lite i kroppen. Tänk att en dobbe som har så lite päls ändå kan bli så blöt!

Förresten så syns det bara en liten, liten skåra i trampdynan nu efter såret och skorporna på halsen är borta. Svårt att säga hur det är med pälsen, om det har vuxit ut något men jag tror det. Så då står ju jag där och undrar - ja, vad är det nu som gjort halsen bättre? Att vi slutat med metallstrypet eller att vi använt PROB salvan + PROB-oljan? Förmodligen både och. PROB tror jag stenhårt på iaf!

Nä, nu orkar jag inte mer..

2 kommentarer:

  1. Helena! Din fuling! Inte berättar du att ni tävlat OCH blivit uppflyttade. Mer hemlig än jag, minsann! Grattis!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ha Ha Det var inte hemligt, men vi har ju inte setts på länge och det var igår.

    SvaraRadera