torsdag 16 juli 2009

Nora.


Idag har Lectra lekt turist!

Först åkte vi till Nora BK för att se att vi hittade dit eftersom vi ska tävla i Apell där i augusti.

Lectra gick och utforskade markerna där, kollade in sura små tjurar, undrade vad getterna var för konstiga djur och såg en stor mask som var en liten snok! Vi provade på deras agility-bana och det hade Lectra tyckt varit kul om inte Matte varit för långt bort... Jäkla Husse att gå så långt ifrån henne! När ordningen var som den skulle och jag höll i kopplet igen så tänkte jag att vi kunde åtminstone hoppa hinder. Ja, vår lilla jaktgalning hoppade allt men sedan så riktigt såg jag att det spelade smådjävlar i huvudet på henne! Det luktade väldigt gott ute i skogen där i Nora, kanske det faktiskt finns goa rådjur där också? Men jag försöker ha lite bättre koll på henne nuförtiden och såg att hennes tanke faktiskt var att ta en liten jaktvända. Så då var det bara att ryta i och mota Olle i grind. Och jag lyckades! Men ändå, att hon kommer på tanken att sticka fast det är en obekant plats och allt! Fast hon kom i alla fall när jag ropade och hann aldrig ens försöka. Den här gången...

Sedan var det tvåbeningarnas tur att ha lite mysigt. Så vi inklusive Lectra åkte till Nora och lekte turister! Mycket folk och i början är ju vovven så dragig när vi kommer till nya platser. Jobbig!
Men efter att vi varit in i en djurbutik och fått ett nytt halsband och EN GRISEKNORR att tugga i sig direkt på trottoaren så vart hon riktigt lugn och gick mycket finare. Så härligt att hon faktiskt kan slappna av och lägga sig om vi sitter på en bänk och inget gör. Måånga fina kommentarer och blickar blir det förstås bl.a. när hon ligger så där fint alldeles rak och med tassarna i kors. Alltid kul att gå med en dobbe! De är nog ovanligare än vi tror? Eller är de bara jäkligt snygga??

Inköp av några mjukisdjur att dissekera gjordes också. Väldigt skoj att först ruska för att döda och sedan plocka av dem alla ögon och diverse andra kroppsdelar för att till sist avsluta med att dra ut allt ludd. Mission completed!

Vi avslutade Nora-dagen med att gå och köpa den berömda Nora-glassen (starkt överreklamerad!). Men då satte Lectra in det tunga artelleriet! Oj, oj,oj vad man kan sitta vackert i närheten av Nora-glass! Det gick småbarn, kajor, duvor, andra hundar + en hel massa folk förbi men Lectra, hon bara satt vackert! Hmm, folk reagerade som om hon var värd all glass i hela Nora! Och visst delade vi med oss, i synnerhet jag som inte är så där väldans förtjust i glass.

Och efter alla dessa strapatser och tiggande så var vår pärla nöjd och belåten. Nä, jag menar mätt och belåten och det samma gällde för oss!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar