onsdag 29 juli 2009

LECTRA FYLLER TVÅ ÅR!!!

Vår älskade bebis.

Vi är sååå glada att vi tog beslutet att skaffa hund efter att ha varit med om en stor kris i livet. Hon kanske inte räddade livet på mig men absolut mitt förstånd... Det går INTE att grunna eller deppa ihop när man har en dobermannvalp! Inte om man vill att den nya familjemedlemmen ska må bra. Hon har hjälpt oss så otroligt mycket med att komma vidare och förbi det svåra! Sedan att vi fick en så härlig och egentligen "lätt" vovve får vi tacka http://www.kennelinsight.com/ och Bettan för!

Hon är så cool! I morse kom det en stor lastbil med en grävmaskin på, stod utanför staketet på tomgång, in genom grinden klev en okänd karl och vad gjorde vår vakthund? Hon låg på gräset och gnagde på sitt födelsedagsben. Bevärdigade inte den okände vare sig med en blick eller ett skall! Vilken fantastisk vaktis... vi får nog ta bort VARNING FÖR HUNDEN-skylten!

Lectra har haft en skön och lugn födelsedag. Fri från lydnad! Hon har fått en massa gott att äta, då är ju livet som bäst, enligt henne. Eftersom vi var tvungna att jobba på tomten erbjöd hon sig lite hjälp mot ännu mer namnam. Vi slet som djur så vi tog tacksamt emot lite hjälp. Lectra hjälpte oss att gräva på uppfarten, dra upp rötter, kratta och diverse annat trädgårdsarbete. Tyvärr delade inte alltid Lectra vår uppfattning om var de flyttade perennerna skulle stå så hon försökte ställa dem där HON ville ha dem! Och det blev hela tiden mindre kvar av blommorna...
När Husse sedan skulle använda snören på pinnar för att få uppfartens nya kanter raka, så förstår alla att Lectra inte heller då hade samma uppfattning om hur rakt det skulle vara. Om man trampar på snörena så blir det inte lika rakt och fult, tyckte hon nog. Våga vara lite udda nu, Matte och Husse!

För att Lectra sedan skulle få den absolut bästa avslutningen på hennes Dag så lade Lupala ett spår åt henne. Kan en dag bli bättre??

Han hade lagt ut en burk med lite gott i som "pinne nr två" och då blev Lectra glatt överraskad. Lup hade lagt ca 500 meter och med tre små, gotteburk och slutpinne. Hon missade pinne nr ett??? men de andra tog hon. Men Lup tyckte hon var seg hela vägen... Synd då att det inte var istället för ettan som burken låg! Slutpinnen stod hon och stirrade på och tog inte upp den. Det är ju ovanligt bara det!
Vad ska vi hitta på för att förklara detta då? Länge sedan sist, funkar väl inte? Sent på kvällen? Lectra hade inte gjort "det stora" på hela dagen? Sovit ovanligt lite eftersom hon ju styrt upp trädgårdsarbetet? Ja, ja! Man gör förstås bara det man vill när man fyller år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar