torsdag 23 juli 2009

Mån-Ons, Moratripp!




Nu är vi tillbaka från Mora. Jag, Lupala och Camilla var där och hälsade på min lillebror Peter, hans fru Anna och deras två barn (Max och Adam) + Rhodesian Ridgebackvalpen Jack, drygt 4 mån. Vi bodde tillsammans med dem i en gigantisk "stuga" på 136 kvadratmeter i Rassolgården, Gopshus. Jättefint och lyxigt var det, den skulle man ha!

Tyvärr var det en väldigt brant trappa upp på övervåningen så vi fick kånka på vovvarna en del. Lectra vågade sig upp en bit men sedan märkte hon att det var läskigt och svårt att komma ned igen så då fick det vara! Klokt beslut, jag hade också velat bli buren... Och med hennes långa kropp så var det nästan omöjligt!

Det var också lite för nära en halvstor väg där bilarna körde i 70 och redan första dagen så fick Lectra syn på lågt flygande fåglar och stack iväg ned mot vägen efter dem. Som tur var lyckades vi bryta henne men vi vågade inte låta henne vara lös på gården efter det... Inte mer än korta stunder när vi var på väg någonstans eller likn. Och det var ju synd! PETER, nästa stuga du hyr vill VI att det ska finnas staket runt!!!!

Annars då? Ja, det vart ju inte så mycket för Lectra mer än ett annorlunda familjeliv i några dagar!

MÅNDAG: Resan gick förstås bra, sedan vart det full rulle med valpen Jack! Hon blev till en början lite skeptisk, vad var han för jobbig varelse?? Men sedan när vi åkte till en mysig strand
och fiskade lite så släppte vi lösa dem där och då lekte de som galna och hade riktigt kul. De tom plumsade i vattnet från bryggan utan att de brydde sig speciellt! Vi glömde förstås kameran hemma som vanligt...
Även inne så gick det sedan bra även om Lectra tröttnade ibland på den där jobbiga typen som skulle på henne hela tiden. Jag tyckte hon skötte sig väldigt bra! Visst, hon är lite dålig på att säga ifrån, men lyckades väl till slut på ett fint sätt få honom att fatta! Fast hon kunde gjort det lite tydligare så hade hon sluppit undan lite tidigare!

Jack, valpen var sååå underbar! Man blev sugen igen på en RR! Vi var ju först inne på en sådan innan vi skaffade Lectra. Jack var så otroligt söt med sina rynkor i pannan och gängliga ben! Han var också väldigt harmonisk och tålig med barnen. Det blir nog en bra hund det där!

TISDAG: Åkte till Rättvik och lekte turister där i den fina staden. Massor av folk både i Mora och Rättvik, förresten! Blev rätt mycket sitta i bilen för Lectra men det går ju bra! Vi åkte bl.a. till Rodelbacken i Rättvik och ungarna åkte Rodel. Vi andra inklusive hundarna gick uppför backen, puh! Kände av alla musklerna, i synnerhet efter att ha sprungit uppför trapporna i Dalhalla tidigare! Jättefin utsikt över hela staden! Lite konstigt med min mani för berg! Så fort jag ser berg eller skidbackar så går jag igång, åh, dit upp vill jag gå!! Tråkigt nog är jag rätt ensam om det!
Men sedan på kvällen kunde jag inte hålla mig längre utan gick iväg ensam och lade ett spår till Lectra uppe på Gopshus-backen som låg precis där vi bodde! Vilken tur, va?! Och vilken tur att jag kunde skylla på Lectra för att få klättra lite i berg! Fast det var lite läskigt faktiskt att gå själv... Det blåste rätt bra där uppe och de ödsliga linbanorna knarrade och lät. Klockan var över sju på kvällen och och jag började tänka på vargar och björnar och annat otyg! Jag gick iaf upp på ena sidan av skidbacken och sedan gick jag rakt över till andra sidan och ned igen. Det var rätt ojämn terräng och bitvis var det rätt blött. Gick inte så långt upp, kanske lite drygt en tredjedel. Tyckte det blåste för mycket och jag ville att Lectra skulle klara av det. Men det var rätt långt ändå. Och jag blev flåsig och tänkte, hur ska det då bli med Lectra i linan...
Men det gick sååå bra! Jag hade förstås glömt precis var spåret startade men det var ju bara att följa med henne! Lectra tog alla tre små och slutpinnen utan problem. Hon gick något så när sakta och med nosen i backen, slog inte alls! Det var inte alls lika fysiskt jobbigt som när jag lade spåret. Skönt det för både muskler och flås... Det är så kul att spåra!!! För oss båda och i synnerhet nu när jag fick klättra i skidbacke samtidigt. Hade vi varit kvar längre hade jag hunnit med att gå upp hela vägen upp... Men det finns fler backar!

ONSDAG: Hundarna fick följa med på fisketur och vi tjejer åkte och turistade och hade mysigt i Mora. Med en massa shopping och god mat på gågatan. Vi handlade lite för mycket för vi fick nästan inte igen bakluckan sedan... Vi har ju inte direkt en stor bil och med tre vuxna och en stor hund + en massa packning i en liten Opel Corsa så kan ni ju tänka er... Men allt gick bra, sittytorna i bilen är riktigt rymliga faktiskt! Men nog behöver vi ha en större bil... Sedan åkte vi hem igen och sedan dess har Lectra sovit. Hela resan , hela natten och vill inte ens ut nu på morgonen. Lilla stumpan! Hon var så fin mot valpen, som en tålmodig mamma till sina valpar! Vi kunde verkligen inte ha fått en snällare hund. Hon är liksom genuint GODHJÄRTAD!

Tack , Peter och Anna för att ni bjöd oss till Gopshus! Vi hade verkligen trevligt med er!

MEN NU MÅSTE VI KOMMA IGÅNG MED TRÄNINGEN IGEN...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar