torsdag 10 december 2009

Tors 10/12. Konsten att bandagera...


Precis 14 dagar kvar!


Whitney Houston - The Christmas Song. Inte hennes bästa jul-tolkning men hittar inte den jag vill ha... Too much wailing!



Ja, det är verkligen inte lätt att sätta bandage på tassar. Men kanske jag till slut kommer på det rätta sättet? I alla fall om Lectra ska fortsätta skada tassarna stup i ett...


Luppen åkte iväg till apoteket och där fick han ett stort engagement från personalen! En av dem hade dessutom hund och erfarenhet. Har ju inte vi... Så det inhandlades lite av varje så vi kan få såret att läka efter konstens alla regler.
Kom dessutom på i gårkväll att Doggy-godispåsen funkar bra att ha ytterst på promenaderna. Starkt tyg och om vi då sätter en påse innanför så blir inte tassen blöt heller! Får se hur länge Doggy-påsen håller bara. Kan inte Muttluks-skorna komma NU när de behövs!!!
Såret har inte blödit något mer och glipan ser stängd ut. Glipan hade skurits upp från "rätta" hållet så det liksom trycks ihop rätt, av tyngden från tassen. Om nu någon begrep det där?! Lectra verkar fortfarande inte att ha ont och tolererar allt så fint. Omläggning, plastpåsar, Doggypåsen, gummisnodd ja allt! Men hon är lite uttråkad! Eller så sitter det i våra huvuden...


Vi försöker att inte göra något alls med henne i några dagar iaf. Bra om såret får vara i fred från tryck ett tag!


På kissvändorna ute idag, upptäckte Lectra att det var möte i träden. Det var dags för flyttfåglarnas årliga konferens om de långa resorna. De måste förstås diskutera resvägarna, latituder och longituder samt väder och vind-förhållandet. "-Är det dags att fara sta idag eller ska vi vänta några dagar?"
Fåglarna var säkert hönor för det lät verkligen som i en hönsgård. Fasligt kacklande! Lectra var alldeles fascinerad och önskade säkert att "hönsen" skulle landa hos henne på backen... Vem vet, hon kanske tycker att de var lite onödigt många?

Lucia-firande och föreläsning på klubben idag och som vanligt kan vi inte gå... Vi jobbar båda kväll! Föreläsningen hade jag jättegärna velat höra eftersom den skulle handla om barmarksdrag! Verkar vansinnigt kul och Lectra skulle älska det och säkert vara jättebra på det också! Stark och snabb!

Ibland känns det totalt hopplöst att jobba för jag missar precis ALLT... Att vara engagerad och aktiv hundförare och att jobba verkar inte det minsta förenligt... SKIT!

Nu får vi vänta med att träna upprättstående också...

Hur har ni det, ni kära bloggläsare, med videokameror? Tips på superbra, enkla, något så när billiga videokameror? Vad har ni för märken? Eller har ni tips på vad vi ska undvika? Hjälp oss välja!

Ska göra en fotobok med bara bilder på Lectra! Fått erbjudande om att få göra en sådan gratis från Canal Digital! Det måste jag förstås utnyttja! Vilka bilder, är då förstås den stora och svåra frågan... Kul och svårt!

Nä, nu måste jag snart kila till jobbet!

3 kommentarer:

  1. Kanske räcker med en toffla? gjort på våra iaf när de fått pulpan framme, finns ju en del olika modeller att pröva.. är ofta lätta att sätta på :)

    SvaraRadera
  2. Hej Eva visst är det jag som följer din trevliga blogg. Var på föredraget i kväll om barmarksdrag det verkar roligt, svårt att se Nellie framför en sån där cykel bara hi hi. Men Lectra fixar det nog. Vilket bra tips med Doggypåsen. Hälsningar Annika med flock

    SvaraRadera
  3. Emme! Bättre "toffla" än Muttluks kan jag inte tänka mig.. Se fre 4/12.

    Annika! Nä, kanske inte just Nellie...

    SvaraRadera