måndag 18 januari 2010

Mån 18/1. Lectras dag! 72,4 kg!

VIKTEN:
 Minus 1,9 kg på en vecka får jag nöja mig med. Vet ju att det är lättast i början, dököttet ramlar av svälten. Knappt ätit något under veckan. Ägg till frukost, lite frukt, något kött och grönsaker till. Inget gott alls. Massor av te. Bedövar bra, det! Veckan framöver bli svårare...  Mer rörelse! Är jättepeppad även fast jag saknar Polly! Bara 8 kilo kvar...

Lectra började dagen med att leka med grannens Rocky igen. Det är verkligen en fröjd att se dem. Återigen imponeras man av Lectras "godhet". Hon använder aldrig tänderna under leken, hon lägger bara nosen mot den andres nos och väntar. Eller puttar till lite med nosen. Så sött! När den andre hunden kommer emot lite för hårt blir det ett litet tjejpip som  betyder  "-ta det lugnt, jag är av ömtåligt virke". Och det brukar hjälpa, ser det ut som! En sekund iaf... Idag försökte hon igen, genom att gräva i snön,  locka Rocky till att busa ännu mer. Men han behöver en andningspaus ibland... Undrar om det är för att Lectra är så otroligt ranglåg som hon kan leka med alla hundar? Oavsett kön? Skönt är det iaf!

Undrar om jag ska snåla och ta tjänsteledigt även denna sommar? Skaffa en valp? Hmm, lockande! Eller vänta ett år till med valp? Absolut värt att fundera över. Ska ju banta hårt och kommer att kunna använda alla "urväxta" kläder...  Fatta, inga klädinköp och inga matinköp (inget godis iaf) = 8 veckors ledighet. Ja, vi får se... Behöver en ny förrådsbod och ett nytt badrum också... Samt en miljonvinst!

Vaknade i morse med ont i foten, hur man nu kan få ont av att sova!!! Ja, trots det tog jag en promenad utan Lectra för att mäta upp sträckan med stegräknaren. Den räknar bara steg som tas i följd och varje gång man stannar så "försvinner" de första 6 stegen. Därför tänkte jag gå utan hund så jag får rätt distans. Klämmer på mig mätaren och går med raska steg. Kändes väldigt konstigt gå ut på en skogsväg utan vovve...  Kommer hem och tar fram stegmätaren. Som inte lever! Men!!! Batteriet var slut. Jag kollade aldrig på meckapären innan jag gick. Shit, vad trött jag blir på mig själv... Jag som hatar att gå utan en anledning... Nu gick jag verkligen i onödan.
Bortsett från att jag gjorde av med lite kalorier förstås!

Och inte fick jag med mig mobilen ut på den ödsliga vägen heller...  Som jag alltid skäller på folk om de inte tar med den.
 "-Tänk om nåt händer!"

Så typiskt mig...

När Luppiluring gått till jobbet hamnade jag framför TV:n, en riktig gammal snyftare "Vid första ögonkastet". Jag satt där och smågrät mest hela tiden tills jag bestämde att det inte var klokt att sitta där och böla... Dessutom hade jag sett filmen förut! Så jag gick ut och promenixade med Lectra en sväng.

När vi kom hem hade det mörknat och vi hade hört ett rykte om att en tjej hade försvunnit. En fransyska, så jag och Lectra gjorde en egen liten skallgång. -"LETA!"  sa jag till vovven min. Hon letade och hon hittade fransyskan. Men hon åt upp henne!!! Lectra behandlade henne som om hon bara var en en bit kött. Vilket hon ju var! Dessutom var fransyskan skuren i en massa små goda bitar, yummi yummi!

Efter att Lectra  lekt blodtörstig mördare så fortsatte vi vara våldssamma och kampade så mycket jag orkade. Jobbigt att kasta omkring med 33 kilo hund...

Senare var det dinnertime för Lectra och då tänkte jag prova med DOG CASINO. Vi har inte ens provat Lectras fina julklapp... Har inte blivit av!

Men nu försökte vi. Fick klura lite hit och dit innan jag kom på bästa sättet att hålla den på. Kom fram till att det var bäst att hålla den högre upp för om den ligger på golvet så bara krafsar hon a` la dobbe. För våldsamt! Efter ett tag kom hon på hur hon skulle dra ut lådorna med tänderna för att komma åt lite av maten jag gömt där. Kul grej, tyckte hon nog. Hade inte peggarna i som skulle låsa lådorna i. Det tar vi senare. En sak i taget.

Sedan fick hon resten av middagen i aktiveringsbollen. Det gillar hon! Svansen går i ett, lättroad brud!

Nu får det vara Eva-tid resten av kvällen. Bara ledig en dag efter helgen... Så jobb i morrn igen!


3 kommentarer:

  1. Angelica med jyckar19 januari 2010 kl. 07:43

    Hej Eva, Elice har en underfunktion på Sköldkörteln, skall äta medicin i tre veckor sedan nya blodprov. Om hon blir bättre av medecinen skall hon äta den livet ut. Hoppas hon går upp lite i vikt nu :) Hennes täcke har kommit, ser inte riktigt ut som erat täcke, finns tydligen olika varianter på B o T täcket. Men det passade jätte bra och hon trivs i det. Ha det så bra!

    SvaraRadera
  2. Visst är det en rätt vanlig "hundsjukdom"? Med medicinen blir hon säkert bra så småningom!
    Men tråkigt är det...
    Ja, jag har förstått att det finns olika täcken för storlekarna har inte varit samma. Men huvudsaken att det passar och funkar.
    Sköt om dig och flocken!

    SvaraRadera
  3. Angelica med jyckar19 januari 2010 kl. 15:36

    Ja, det verkar vara så att det är en rätt vanlig "hundsjukdom". Vet minst en dobbe till som har samma fel. Ja, hoppas att medicinen funkar :) Ha det så bra!

    SvaraRadera