tisdag 6 oktober 2009

Tis 6/10. Jobb + blandat.

Gick på byn idag med lite träning på schemat. Provade lite av Bettans platsliggningstrick och det går sisådär. Känns som om jag helt plötsligt ska lära Lectra att INTE hålla kontakt med mig och ja, det är ju tvärtemot vad jag brukar och behöver... Vi får nöta lite under vintern.


Linförighet på ICA-parkeringen idag var besvärligt för henne. Många stora lastbilar som svängde och lät! Det gick inte så bra med kontakten då, Lectra tror hon måste hålla koll på vad allt/alla sysslar med. Hon är inte olydig för hon försöker men hon klarar det bara inte... Och utan godis där, så hade det inte gått alls. Vi får väl träna ännu oftare där! Det slutar nog med att vi blir påkörda för att vi båda är så inne i vad vi håller på med!

Tur vi inte ska tävla mer efter den här helgen, det går åt mycket godis nu...

Annars så försökte jag träna in ett STANNA där Lectra inte vänder på huvudet. Tyckte att poletten verkade trilla in idag. Berömde bara när hon höll huvudet framåtriktat. Vi får köra mer så ett tag!

Senare tränade vi lite på tomten. Denna gång helt utan godis och det är inte ofta vi gör det... Bollen fick vara belöning istället. Och säga vad man vill, det är lättare att belöna med godis och Lectra blir lika peppad av det. Jag är nog lite bekväm för jag tycker det tar längre tid och att man får börja om mer med annat än godis! Ska försöka få henne mer intresserad av att kampa som belöning sen.  Men även här hemma så var Lectra för mycket vakthund och skulle hålla koll på alla ljud. Och hon tror tydligen att hon kan göra rätt samtidigt som hon spanar på annat med resultaten att hon satte sig snett, korrigerade sig självmant och det nya resultatet blev då ännu mer snett! Hallå! Håll koll på matte så blir det lättare, dumhund!  Men hon vägrar iaf aldrig göra något när vi tränar, alltid något! Snygga apporteringar den här gången, nästan helt utan tugg! Yippie! Ska glömma att vår älskling förmodligen gör allt nästa gång för att få två apporter istället för en. Vår varannan gångs super perfekta tjej!

Nu blir det arbete för resten av den här dagen. Får se om Luppen går spår med Lectra i eftermiddag! Vill inte jobba...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar