onsdag 21 oktober 2009

Ons 21/10. Hundlycka!


Lectra & polarna!

Lectra säger ifrån, så gott hon kan :  - Ge dig nu!!!

Hela dagen har mest gått åt  till att vara lycklig över att ha en hund! Tänk alla dessa år som gick till spillo utan... Det övriga livet satte tyvärr stopp för att ha hund. Alla sköna promenader man missat och alla härliga hundar man aldrig fick!

MEN NU! Nu är det en enda evig lyckokänsla över att ha Lectra. En ren egoistisk kärlek! Helt olik kärleken till barn eller man! Man kan ju inte när helst man behagar, flyga på människor, slänga sig kring halsen och bara gooosa, sedan när man fått sitt behov tillfredställt säga - nu räcker det och sen gå därifrån...
På en bebis funkar det ett tag men de växer så fort ifrån det stadiet!

Idag kunde vi inte hålla oss ifrån skogen längre! Har sett att skolklasser har gått upp i vår skog så då måste väl även vi kunna gå där utan att bli skjutna??? Satte på Lectra ett sånt där neonfärgat resårband runt halsen ifall något skulle hända. Hon är sååå snygg i neonfärger! Mig satte jag inte på nåt...
Den är lite liten vår skog men vi tog några extra rundor, så en timme lyckades vi få ihop. Vill egentligen att promenaderna ska vara på en och en halv timme. Det är lagom! Men men! Skönt var det iaf. Mycket vädrande i både luft och backe var det, så idag hade hon säkert stuckit om hon fått vara lös. Tänk vad skönt det varit om hon inte hade haft så mycket jakt i sig... eller om man kunde sätta en kork i nosen när man inte spårar...

Grejat  en del hemma men tränade ändå på tomten ca 45 minuter. Inte något att skriva om direkt! Som vanligt. Inget kryp alls idag.

Till Ludvika en sväng, köpt nya gosiga sovkuddar och snygga lakan. Nice, nice!

Efteråt åkte vi till Tallheden och kastade lite boll i hockyrinken. Att Lectra kan tycka att det är så roligt? Kombinerat spring, jakt och fångst i ett!

Jag gick även ut i terrängen och gömde mig för att hon skulle få sträcka ut lite längre sträcka. Inbillar mig att det är nyttigt för hela kroppen! Det är inte klokt vad fort vår lilla sölkorv KAN springa. När det är tillräckligt viktigt och kul.

Nu har lappen kommit upp på fotbollsplanen  i Tallheden igen, om att man inte får vara på planen. Så sjukt löjligt så jag blir alldeles galen! Någon som stör sig på att vi och flera andra tränar hund där, antar jag. Så länge man plockar upp efter hundarna så... Folk gillar inte att man har hundar lösa i skogen, inte på allmänna platser, det  finns inga stora rastplatser där man kan låta hundar leka osv osv. VAR får man vara egentligen med sina hundar?? Alla har inte trädgårdar! Så svenskt så jag spyr!

Ifall ni vill veta!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar