onsdag 14 oktober 2009

Ons 14/10. Benkrossaren!

Idag fick Lectra ett av de rökta benen vi köpte på Marken. Ett av de två vi hade kvar. Fick lov att kasta fyra stora ben för jag (mitt ars_e) hade lagt dem i plastpåse för de stank så. Det var tydligen inte bra det, för de möglade... Blä! Tyckte iofs inte Lectra men det fick bli soporna ändå! Ja, i alla fall, tyckte att det lät mer än vanligt så jag kollade till på henne och den förbaskade matgalna hunden åt upp själva benknutorna också. Bara pulveriserade dem, som om de vore kakor... Jag som inte vet nåt om just nåt, blev livrädd! Snabbt sms till Bettan, (http://www.kennelinsight.com/ ) som brukar kunna lugna mig snabbt! Så även denna gång. Alla hennes dobbisar har alltid ätit ben så. Med risk för dålig mage om det blir för mycket av det goda visserligen... Men inget annat. Peppar, peppar! Lectra har numera en bra mage, till skillnad mot när hon var liten. Men vi får väl se i morgon, antar jag!

Grannen, som har två stora Leonberger som Lectra brukar busa med, får ibland besök av en fin Skotsk hjorthund. Och då får Lectra fnatt och kommer på att hon faktiskt är en vakthund. Oj, oj vad skäll den stackar`n  får. Snudd på att det faktiskt låter som om hon talar om att  -Du, du får minsann INTE vara på den tomten, det ska jag se till! Det är MIN grannes tomt och inte din!
Gumman, hon låter nästan lite sur... Har aldrig hört något sådant förr! Idag kom de också förbi när vi var ute och tränade (ja, jag vet...) Och stackars Nesta (nice name!) fick lika mycket skäll nu.... Fast den här gången gav sig Lectra efter en stund, när vi pratat lite och började som vanligt gnälla och göra lekinviter istället. Så det hela ger sig nog snart. Men lite lustigt är det. Undrar varför? Utseendet kanske? Nesta brukar visst bli utskälld av hundar!

JA, VI HAR TRÄNAT IDAG!!!
Vad sjutton, nu har vi ju ingen press på oss och stackars Lectra ville ju. Hon sa det!

Vi höll på en timme på tomten och körde Fritt följ och lite av varje. Hi hi, konstigt! Vi behöver inte hålla på med Linförighet längre, inte LK1- hoppet och inte KL1-apporten. Strange! Ja, lite underhållning ibland behövs kanske!
Tränade helt utan godis! Ja, visst är jag duktig!? Belönade mest med kampskinnet och ibland med bollen. Det gick förvånansvärt bra med kampskinnet! Yippie! Lectra släpper t.o.m bollen om jag viftar med skinnet! Otroligt! Lectra var rätt piggelin idag och väldigt villig. Gick inte bättre än med godis men ändå.  Lite kryp (då med godis) också men lilla paddan har nog inte förstått än, tror jag... Det är väl jag som gör något tokigt, som vanligt...

Efter den hårda timmen med mycket träning och mycket kampande, så gick Lectra alldeles frivilligt in när jag öpnnade dörren. Oftast vill hon MER! Så hon var rätt nöjd.

Senare tog vi en så där mysig och skön kvällspromenad. Hade glömt att det är så skönt med höstkvällar, hund som går fint bredvid mig i rask takt och frisk och kylig luft.Härligt! Länge sedan jag gick i mörker, tror jag. Luppen tar ofta kvällisen.

L-G frågat mig om jag kan leka fotograf under 5 klubbs-tävlingen på söndag. Så jag försöker väl!

Lite extra kryp inne, efter promenaden blev det oxå! Skam den som ger sig...

Nu ska jag kolla på den jobbigt arga killen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar