torsdag 5 november 2009

Tors 5/11. Premiär inomhus!

Snö och vitt i morse. Tyvärr inte fint väder utan det blåser och yr en massa otäckheter...



Däremot blev Lectra lycklig över snön.Hon blir alldeles fixerad i att äta snön med resultat att jag blir galet irriterad... Hon lyssnar inte alls när hon käkar och käkar! Hmm, måste kanske förbjuda även detta? Det har gått rätt hyfsat att få henne att sluta äta gräs, så vem vet? Det kanske funkar med snö också! Om jag försöker tänka positivt!



En liten skogsvända gjorde vi, där jag lämnade henne okopplad och sprang och gömde mig. Skoj, tycker Lectra! Men lik förbaskat så när jag leker och stojar med henne när hon hittat mig, så riktigt ser jag hur blicken vandrar förbi mig och att hon tänker -ska jag sticka en sväng, själv kanske? Men jag fick tag i halsbandet i sista sekund. Alltså, hon är för jäklig just i vår skog! Antar att hon känner sig så hemma där när hon vet vägen hem. Den gången hon var borta i 40 minuter så visste jag inte riktigt hur jag skulle handskas med henne när hon kom tillbaka och vågade inte riktigt skälla på henne... Så brottet lönade sig förmodligen!



Korvletande i snö är också roligt!



Backaövningar inne, lite kryp och även lite kryp bakåt har vi provat idag. Men om det stämmer som jag läst, att krypövningar ska vara befriade från stress så kommer det aldrig att funka... Lectra, hon är hög, hon är låg och hon är överallt! Puh!



Fritt följ  var pga snön nästan icke genomförbart. Kontakt, en tugga snö, kanske hinner få lite kontakt igen innan nästa tugga och sedan en tugga till. Dubbel-puh...

Sedan var det dags för PREMIÄR-träning inomhus! Ja, träning och träning. Blev mest socialisering, mycket konstigt var det där, tyckte Lectra! Hon hade mycket att hålla reda på. Nya hundar, nya lukter, konstigt gräs, lampor i taket, streck i golvet, målburar överallt, klickerljud lite överallt osv osv. Hon tittade och ville undersöka allt.

Lectra var uppstressad och pipig men det gick ändå bättre än väntat! Fick henne faktiskt att gå rätt hyggligt i linförigheten. Annars gjorde vi inte så mycket mer än försöka få henne att koppla av lite och ha lite kul. Mycket boll och godis blev det!

Körde lite budföring med gubben och lilla stumpan hon vek av, för det hängde en stor svart nätklump på väggen som var lite läskig! Och på väg tillbaka till mig gjorde Lectra ett stort hopp över ett av strecken på golvet. Utifall det var något lurt med det?? Hon är bra knäpp, vår bebis! Men kontakt får jag lätt när hon är lite stressad. Hmm, fast jag vet inte jag! Skulle nog hellre velat att hon var lite mer självsäker än att hon vill ha kontakt av oro...

Vädret var inte roligt att åka i och jag undrar om Lectra kände av det för hon var lite pipig i bilen. Det brukar hon inte vara annars!

Som sagt, det gick mycket bättre än jag trott. Och varmt där inne! Nice! Skönt att det var så stort så man faktiskt kan gå undan lite och träna lite för sig själv om man vill. Och det vill ju jag i början innan man känner varandra... För mig är rätt känsla livsviktig för träningsmotivationen! So far so good!

Usch, i morgon bitti börjar min jobbiga långhelg... Vill ju inte jobba helg alls!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar