måndag 16 november 2009

Mån 16/11. Skogslek.

Mycket skog idag!

Först gick Lectra och Luppiluring en sväng i skogen i morse.

Senare åkte vi till Galgbacken och gjorde lite skojsigt.
Började med vad som var tänkt att bli något liknande SÖK,  men som inte blev rätt på en fläck! För det första blåste det inte ett dugg (vad gör man då???) och för det andra gjorde vi nog fel... Men Lectra hittade på Husse iaf. Fast med nosen i backen och ögonen på skaft. Inte genom någon vittring alls, tror jag... Strunt samma, kul hade hon.

Sedan hittade vi en gammal slutpinne som vi kastade lite apport med. Inte vår slutpinne för den hittar Lectra alltid. Jo, hon har bara missat någon enstaka gång Kanske den legat där ända sedan klubben hade appell-tävlingen där?!

Försökte filma med kameran för första gången och det märktes på resultatet... (Blev inspirerad av filmen på Lectras syster Lara, som Therese  http://my.opera.com/Laraquila/blog/ lagt ut på sin blogg) Får visst försöka  lära mig lite mer om kameran... Och träna. Men kul är det !

Men här kommer PREMIÄREN PÅ YOUTUBE:


Vår skrutta!
Efter leken blev det lite allvar. Fast det begriper inte Lectra för hon tycker det är så kul. Jag pratar om uppletande. Vi vallade en smal korridor på ca 7*30 meter och lade ut 4 grejer. En långt ut och en riktigt nära framkanten och JAG FATTAR INTE HUR HON GÖR!!! Hon bara sticker ut och hämtar! Vad har hon för nos egentligen??  Med grejerna är det inga problem alls. Piece of cake! Är hon en naturbegåvning på detta?
Måste kolla lite i boken "NOSARBETE" vad vi gör för fel när det går för lätt...

Belöningen för allt detta roliga SLIT, blev lite bollkastning i skogen. Kan en dag vara bättre?

Och med vår vanliga tur så missade vi regnet precis!





3 kommentarer:

  1. Vad roligt att se syster Lectra springa i skogen. De ser lika ut systrarna...:)

    Therese

    SvaraRadera
  2. Ja, men Lara verkar vara mer som en "normal" dobbe? Lectra är sååå bekväm. T.ex. passar hon snart även när hon galopperar... Ska tydligen vara energisparande att använda passgång. Sånt gillar vår fröken!

    SvaraRadera
  3. Lara är inte normal.:) Hon är som en dragracingbil på raketbränsle. På gott och ont...

    Therese

    SvaraRadera