onsdag 4 november 2009

Ons 4/11. Jobbigt värre!

Jösses, vad trött jag blev... Gick på en långpromenad i det vackra vädret. Not! Blåste nästan storm, yrde lite minisnö-flingor och temp kring nollan. Ja, då passar förstås jag på att gå extra långt! Totalt gick vi i rask takt i  2 TIMMAR OCH 45 MINUTER! Blev lite längre än jag tänkt mig, om man säger så.  På asfalt också så jag var faktiskt rätt mör i både fötter och ben när jag kom hem. Undrar om Lectra också känner så? När det gäller mig så kanske det har med saken att göra att jag kom hem klockan 13.30 och inte hade ätit sedan dagen före... Fettförbränning eller vansinne? Ja, slut var jag i af!

En LITEN frukost? (ska försöka hålla igen lite, väger ett par kilo mer än när jag var gravid. SNYFT) Och en liten vila.

Med posten idag, två braiga grejer! Femal Balans som kanske fixar, så Lectra inte har en så grinig Matte en gång i månaden. Ja, det vore säkert en vinst för Husse och alla andra oxå... Inklusive mig själv.
Och framförallt! De nya kondensatorerna till pelletsbrännaren! Äntligen slipper vi springa ned i den där förbaskade källaren stup i kvarten!

Efter promenaden låg både jag och Lectra under filten i sköna soffan. Jag var bra frusen efter promenaden så vi låg och värmde varandra. Men en alldeles för kort stund... Vi hade ju bestämt träff med Ann-Britt och Riva igen. Kuligt!

Hade inte precis blivit skönare ute. Verkligen snövarning. Usch, 6 månader med snö framför oss, i värsta fall!
Skulle absolut räcka med december och januari, för min del.

Ja, träning med Ann-Britt och Riva är alltid kul även om vi frös mellan varven. Det gjorde dock inte hundarna! Lectra var helspattig idag. Men det har hon varit ända sedan hon vaknade i morse. Den där fasen? Lilla Julia, 4 år var också med plus att det var en massa buskörning med ett par crosscyklar utanför. Så Lectra hade minst sagt svåra störningar idag... Barn är hon ju lite rädd för men samtidigt väldigt nyfiken på! Förstås inget agg för hon kör ju med flyktbetende när något är läskigt. Men idag gick det så bra så, hon vågade sig t.o.m fram och lukta på Julia där hon låg och vred sig som en mask på marken. Hon skulle ju så gärna vilja utforska Julia lite bätte. Om hon bara vågade...

(Så kan det gå när man inte har barn i bekantskapskretsen... Ändå så vi gick mycket förbi skolor och dagis när Lectra var valp just för att hon skulle få socialisera sig med barn. Vi stod bara där och alltid var det några barn eller ungdomar som kom fram för att hälsa . Men det räckte tydligen inte. Tyvärr!
Men jag är inte orolig, gäller bara att för säkerhets skull se till att Lectra själv får gå fram till ungar! Med oss i närheten förstås!)

Nu kom jag ifrån träningen ordentligt.. Vi kämpar på med Fritt Följ som idag tack vare crossarna  fick bli Linförighet... Så fort de åkte förbi och lät så där jobbigt som crossar gör, så stack hon ifrån oss och då kan inga köttbullar i världen få tillbaka henne förrän de åkt förbi! I synnerhet inte när hon redan från början är så splittrad och spattig som idag. Åh, så gärna hon ville springa efter dem! (undrar vad hon skulle göra om hon fick? Bara jaga?) Så pigg så hon visste inte vart hon skulle ta vägen, helt enkelt. Glad, pigg och busig! Gjorde även lite inkallningar med många kommandon från Ann-Britt. Lectra startar nämligen på hennes kommando och väntar inte på mitt. Inte när hon är så ivrig som idag! Så då tränade vi lite på det också.

Så klart gjorde vi samma saker med Riva. Riva har en helt annan vilja att göra vad som helst för Matte, än vad Lectra har. Riva går inte gärna med mig men Lectra, hon den otrogna, hon följer vem som helst så länge de har något gott... Och fjäskar så mycket hon kan!

Summa summarum från träningen idag: Kallt, piggt, störigt och kuligt!

Avslutade igen med spring och lek. Lectra orkar precis hur mycket som helst, hon!

Nu är  jag och Lectra rätt slut i både kola och kropp. Tänker inte gå en meter till...

2 kommentarer:

  1. Det blåste småspik i morse här med...:D Låter härligt med en sådan långpromenad!

    Therese

    SvaraRadera
  2. Ja, vi gillar att gå långt men igår blev det väl långt! Lectra drog mest hela tiden på slutet och ville gå in till varenda hus vi gick förbi. Uttråkad, tror jag!

    SvaraRadera