onsdag 16 september 2009

Slöat...

Idag har vi inte gjort så mycket, jag och min lilla groda! Känt mig sjukt slö...

Lectra gick långpromenad med Luppen i alla fall och så har de brottats en hel del. Då går det vilt till i sänghalmen, hihi!

Senare när samvetet slog till så tog jag bollkastaren ut i trädgården för att Lectra skulle få göra av med lite spring åtminstone. Och jag få stå mer eller mindre still...

Men det ena ledde till det andra! Jag vallade kullen och gömde först köttbullar och Jesus Amalia, vad hon nosade noga överallt. Ni vet hur det låter när de nosar noga! Och så brukar Lectra bli lite skummig i mungiporna då också + förstås väldigt het om öronen. Det gillar jag, då vet jag att hon jobbat ordentligt!

Sedan gjorde vi om det men med fyra leksaker istället och med köttbullar som belöning och det gick lika bra det!

Sedan gjorde jag i ordning Rutan med plastband för första gången. Provade lite olika sätt att skicka henne. Använde både RUTAN och FÖRE. Stackars hund, jag kan inte bestämma mig för vilket ord jag tycker är bäst... Allt medans bollkastaren fick agera belöning. Väldigt villig vovve då... Provade även att istället för att korrigera eller skicka om henne när hon stannat för tidigt, vara tyst och vänta ut henne för att se vad hon gjorde då. Gumman, hon provade först att lägga sig utanför Rutan och när jag inte sade nåt eller berömde henne, så ställde hon sig upp och backade in i Rutan! Min lilla älskling! Gissa om det blev beröm då! Sedan tror jag iofs att det var en slump men det får visa sig framöver! Glad blev jag iaf över att hon faktiskt tänkte till!

Sedan hoppade vi lite och gjorde lite fjärrdirigering. Hmm, undrar vad som händer när Lectra helt plötsligt inte fattar SITTET... Har jag kanske gått för fort fram? Ja, ja blir till att backa lite! Jag alltså, den här gången!

I morgon förmiddag får det bli Klubben en sväng innan jobbet, tror jag!

På kvällsrundan blev det lite linförighet i alla fall. Hade bestämt mig för att träna det på varje promenad men inte blir det av... Tyvärr så njuter jag så av våra vanliga slappa promenader. När vi leker vanlig Matte med hund och inte bara tävlingsekipage! Jag vill ju inte bara träna och tävla jämt...
Men liiite oftare kunde jag försöka lägga in lite linförighet, vi behöver faktiskt det... Rätt så mucho!
Lectra lekte även lite hanhund i kväll... Hon lyfte på ena bakbenet titt som tätt och markerade! Hmm!
Kvällen fick för Lectras del avslutas med lite pipbollsletande inne. Där jag försökte gömma den i närheten av det läskiga fönstret som vår lilla mes undvikit hela dagen. Gick bra, hon vågade sig fram och ta bollen! Jäkla fjanthare, va??

Lillebror Peter, Anna och deras lilla Jack fortsätter sökandet efter svar på vad som felas. De får olika besked från olika håll och vill förstås inte ge upp förrän de vet ordentligt. Tror de ska till Strömsholm i morgon! Tydligen så hjälper medicinen bra mot Jacks värk, för tillfället, tack o lov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar