måndag 28 september 2009

Härligt med träning!

Äntligen slut på arbetshelgen och på Marken! Det var inte kul att jobba hela helgen... Camilla och Ole var här och jag hann knappt se dem... Som tur var kunde de komma förbi jobbet en sväng, så vi iaf fick kramas lite!

Hann shoppa lite ett par timmar innan jag började klockan tolv på lördagen. Vore ju hemskt om jag inte hade hunnit göra av med lite pengar!

Lectra har haft en OK helg trots att det inte blivit annat än promenader. Att få träffa Millan och Ole tycker hon är väldigt skojigt och hon äter nästan upp dem! Hon har fått gå liiite i utkanterna på Marken mest för lite socialisering. Men det är inget kul för hon bryr sig bara om att gå och snosa efter gott på backen... Förstås!

Annars tycker jag det är katastrof att  folk tar med sig hundar när de  går bland allt folk! Hundarna  kan helt omöjligt tycka att det är kul och även om så vore, så är risken för att de blir trampade på stor. Och glas och annat skit överallt... Begriper det inte!

Idag på förmiddagen åkte vi äntligen till klubben för lite träning. Tänkte uppmärksamma om Lectra är bättre eller verkar mer sugen efter några dagars uppehåll men jag märker faktiskt ingen skillnad... Ibland så är hon ju supertaggad efter 10 dagars intensiv träning och ibland funkar det inte alls även om det har gått en tid!
Det gick precis som vanligt  på träning. Placerade ut en massa grejer på hela planen som störning men hittade inget tält! Vad är det för klubb som inte har tält stående där som vi kan använda som störning??? Hur ska vi då någonsin kunna bli bra i Koppis? Hi hi!
Nä men, allvarligt talat så gick det rätt så bra idag. Vi gjorde linf bland alla utlagda saker och det gick rätt bra ändå! Orkar inte tjata om alla moment för de gick som vanligt!

Framförgåendet bland störningar gick efter att par gånger bra men inte spikrakt. Men så det skulle bli poäng iaf. Och då är det ju bra för oss!

Inkallande med ställande gick super!

Fjärrdirigering, ja så där... Hon behöver tydligen lite belöningsträning för sittet. Verkar som om hon tror att det bara är läggandet som ger något... Men det gav sig till slut!

Rutan gick alldeles för bra idag. Då blir jag lite misstänksam.. Hade inga band eller andra markeringar och ändå gick hon ut fint. Och fort! Från alla håll och olika avstånd. Hon får svårt om jag står för nära för då hinner hon inte stanna inne i Rutan. Men jag måste höra mig för vad som är bäst. Hur jag ska tänka... Idag skickade jag med FRAMÅT och sedan STÅ. Men jag vet inte vad jag FÅR säga och inte. Och inte vet jag heller vad som är bäst om jag tänker framåt träningsmässigt... För jag kommer ju iaf att träna svårare moment med tiden ochjag vill ju inte sabba för oss själva...
Som det kändes idag med Rutan så är det att Lectra helt enkelt följer mina kommandon och inte bryr sig om konerna utan bara lyder! Och jag tycker att det är bra men jag brukar ju kunna tänka lite tokigt och udda när jag inte vet/kan... Hon kanske ska förstå själva konernas placering? Hmm, som vanligt blir jag förvirrad!

Kryp provade vi LITE... (Jag lär träna lite då och då för mina lårs skull...) Gick rätt bra men vi talar inte om några långa sträckor utan om decimetrar! Och att jag ska lyckas få Lectra att INTE slå med framtassarna , inte studsa framåt med baken och att inte resa sig direkt efter att jag sagt BRA... Hon blir ju så ivrig... Jag vill verkligen att hon ska fatta vad hon gör och vad jag berömmer för. Så vi tar det lugnt! 

Vi hade kul och var nöjda efteråt och då tänker jag - Man kanske ska fortsätta med tävlandet ändå!
Men  så kommer verkligheten ikapp mig, med dåliga tävlingsnerver och en hund som inte kan på tävlingar oavsett om orsaken är mina nerver eller vad det nu är... Så vi får väl se hur det blir efter Ettan.

På eftermiddagen gick vi en tur med klövjeväskan på. Gick en bit in i skogen från stigen och jag droppade tre pinnar efter oss. Sedan på väg hem gick vi in där igen och Lectra plockade pinnarna. De låg bara drygt 20 minuter och hon hade inte lätt för att spåra då! För kort tid, kanske? Iofs var hon lite spattig för hon trodde hon såg vilt inne i skogen (som hon gärna ville sticka på... ) och så hade vi stött på en hund också precis innan. Men hon tog dem i alla fall!

Även idag hade vi tur med vädret! En kort stund efter att vi kommit hem blåste det nästan upp till storm och så började det regna småspik och vara rätt obehagligt mörkt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar