tisdag 30 juni 2009

En sval och stilla höstdag...

Har vi inte direkt haft idag. Heller!

Ikväll var vi några som var till klubben för att träna en stund. Det har nästan blivit lite av en grupp som med gemensamma krafter och hänsyn till att de flesta av oss har annat i livet som pockar på, (en värld utanför hunderiet) försöker få tid till att träna/umgås/aktivera våra hundar. Visst, det blir lite av ett pussel för att få ihop oss. Dessutom trivs vi tillsammans vilket inte gör saken sämre! Jag vill inte gärna missa det roliga med hundar OCH att träffa folk! Det som var skälet till att jag skaffade hund. Tävlandet är ju mest en "prova på-grej". Och Lectra kan få precis lika mycket aktivering även utan tävlandet. Jag hoppas det blir fler som vill träffas även utanför den fria träningen på torsdagar. Det ena utesluter ju inte det andra!

Ja, hur som! Idag var det bra varmt för hundarna på den där förbaskade mygg/knott planen. Vi var väl där ca 2 timmar och vi gjorde många små pauser. Körde lite budföring för de som behöver träna det. Jättebra med tisdagar eftersom skytteklubben håller igång då. Det blir som ett bakgrundsbrus för vovvarna under träningen. Sjyst! Ja, vi gjorde förstås hela vårt program men inte i ordning. På platsen var vi inte så smarta som vi trodde utan lade ned hundarna i skuggan. Vad finns det i skuggan??? Jo, precis ALLA knott och mygg. De hade ett stort medlemsmöte på tre stycken stora, svarta huvuden i varierande storlek och päls. Och med olika noslängd! Borde inte då den kortaste nosen ha minsta antal knott i ansiktet??? Och den med längst flest??? Alltså, vilken hund var det mest synd om? Va, va, va? Stackars hundarna var alldeles vita av knotten när vi gick tillbaka. Så det var kanske inte den snyggaste uppvisningen idag. Lectra kliade sig och reste sig upp, men lade sig igen sen . Och alla tre försökte göra sig av med alla sin plågoandar, förgäves! Annars kändes det rätt bra idag! Som det känns just nu, undviker jag att tänka så mycket på fredag och jag börjar komma till ro med tanken - Det får gå som det går! Har redan anmält mig till fler så det är lugnt. Någon gång måste det gå hela vägen?! Alla säger hela tiden att man ska se tävlandet som träning! Även fast det mest är positiv peppning till andra... till sådana som jag!

Förresten såg vi en snygg uppvisning av nyinlärt KRYP. Det var duktiga Eddie som nyss lärt sig och gjorde det idag med bravur! Jättekul! Om Eddie gör ett sånt kryp på tävlingen på lördag så sopar han mattan med de andra! Vi önskar och hoppas på det!

Sen bad och dusch och nattinatti för vovven! I morgon bär det av till Linde igen. Ibland känns det som lusten till träning blir mindre,mindre och mindre igen osv osv... Men snart är helgens tävlingar över och då ska vi faktiskt låta bli lydnaden! I alla fall i en vecka eller nåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar